Читайте нас в соціальних мережах

Вода «Старий Збараж» тепер із Петрикова і відповідає всім санітарним нормам (документи)

Четвер, 15 червня 2017 11:51
Вода «Старий Збараж» відповідає всім санітарним нормам, а закиди про невідповідність – є проявами недобросовісної конкуренції.

Із заявою про те, що якість води, яку продають в автоматах, викликає сумніви, до оперативників управління захисту економіки Тернопільщини звернувся житель обласного центру. Після висновку санітарно-епідеміологічної станції слідчі управління поліції та оперативники управління захисту економіки почали слідчі дії Після оприлюднення цієї інформації, у редакцію «RIAплюс» та «20 хвилин» звернувся підприємець, який займається видобуванням та реалізацією цієї води.

- Я хотів би пояснити кожен з цих пунктів, у яких нас звинувачують, - пояснює підприємець Ярослав Іваницький. - Щодо питання чому на рекламі вказано, що вода зі Збаражу. Спочатку ми доставляли воду із Збаражчини, але згодом знайшли воду з ще кращою характеристикою в Петрикові. Але вирішили не змінювати рекламу, тому залишили назву «Старий Збараж», яку ми використовували з початку створення підприємства.

За словами пана Ярослава, на територію санаторію “Веселка” у Петриків вони переїхали ще два роки тому. І, якщо до них звертаються споживачі з проханням надати аналіз води, то вони без проблем це роблять.

-  І ми усім давно говоримо, що воду возимо з екологічно чистої території – колишнього дитячого санаторію, що в селі Петриків,- каже чоловік. - Тут знайшли свердловину на території санаторію глибиною 130 метрів. Саме свердловина, а не колодязь. 

З цієї свердловини, як пояснює підприємець, воду качають у водозабірну вежу. А звідти – у спеціалізовані та сертифіковані фільтри на очищення. 

- У нас є дозволи на спеціальне водокористування, а на колодязі такі дозволи не видають, - продовжує пан Ярослав. - Ця свердловина на території санаторію. І в документах вказано, що її глибина – 130 метрів. Ще було сказано, що наші бочки призначені для «кормовиробництва». Це не правдива інформація, з ємкостями для води все в порядку, вони призначені для питної води.  

Щодо хімічної речовини, яку вилучили правоохоронці, то як пояснює чоловік, рідина - це антискалант-диспергент для очищення фільтрів. А таблетки - це пресована сама звичайна сіль, яку використовують для очищення фільтрів. Після використання ця сіль йде на відходи. Підприємець надав поліції сертифікати на цю сіль та висновок від санепідемстанції. 

 - Щодо того, що вода «технічна». У нас є висновок з Міністерства охорони здоров’я, згідно з яким вода відповідає всім нормам і не є технічною, як про це писали, - продовжує Ярослав Іваницький. Ще такий момент - ми були присутні при заборі води. Працівник санстанції, хоча її посвідчення ми не бачили, набирала воду у пляшку з-під шампанського. Тому не здивуюсь, якщо результати будуть не найкращими.

Як пояснив підприємець, для того, щоб набрати воду на аналіз, спершу посудину потрібно зсередини обпалити вогнем, потім видути звідти усі випаровування. І після того, як налили туди воду, горлечко теж обробляється вогнем і закривається спеціальним корком. 

 - Я вважаю, що уся ця історія — справа рук конкурентів, - додає чоловік. - Коли нормальні бізнес-методи конкуренції не діють, то починають використовувати брудні методи. Ми абсолютно готові надати усі необхідні дозвільні документи правоохоронцям, адже ведемо свою діяльність прозоро і несемо відповідальність за свою продукцію.  

 

Коментарі  

0 #4 побратим 18.06.2017, 04:13
До попереднього коментаря: Моршинську воду розливають в трьох областях: Одеській, Львівській і Запорізькій.
Скарга
+1 #3 Сиротюк 15.06.2017, 21:42
Олежку то чого було не "назвати" воду Моршинська або Альпійська!!! Ну троха з Петиків ну тим паче з "санаторіію" то вона вже полюбому майже цілюща!!! І хто бще говорив за недобросовісну конкуренцію)))
Скарга
0 #2 Олег 15.06.2017, 18:44
Ден, а банку мити не пробували? Малі діти вживають її сирою вже роками.
Скарга
-1 #1 Ден 15.06.2017, 12:21
Тільки на 3 день вода зацвітає. А так все нормально...
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ