Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільському фермеру, який обдурив на 8 мільйонів гривень людей, «світить» до 12 років тюрми

Понеділок, 01 липня 2024 17:19
Впродовж тривалого часу, зловживаючи довірою краян, 42-річний сільгосппідприємець з Тернополя, заробив на людях понад 8 мільйонів гривень. За скоєне доведеться відповідати перед судом.

 

«Зловмисник - приватний підприємець, якй займався вирощуванням сільськогосподарських культур. Проте власної техніки йому не вистачало і "бізнесмен", зловживаючи довірою знайомих підприємців, домовлявся з ними про довготривалу оренду транспорту з подальшим викупом. Гарантією домовленостей було його слово та розписка», - інформують в ГУНП у Тернопільській області.

Так, впродовж 2021-2023 років він "орендував" трактори, комбайни, автомобіль марки Volkswagen LT 28, самоскид, сідловий тягач, телескопічний навантажувач та жатки, але грошей за техніку її власникам не віддав.

«У ході досудового розслідування поліцейські з'ясували, що деяке обладнання підозрюваний перездавав в оренду стороннім людям, а дещо з техніки навіть продав. Причетний фігурант і до крадіжки сільгосптехніки. Він без дозволу господаря вивіз з території чужого приватного товариства дві жатки»,  - додають поліцейські.

У пастку підозрюваного вже потрапило п'ятеро підприємців, а сума збитків, завдана людям, становить понад 8 мільйонів гривень.

Слідчі Тернопільського районного управління поліції скерували до суду обвинувальний акт щодо зловмисника. Йому оголосили підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 185 (крадіжка) та ч. ч. 2, 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснювала Тернопільська окружна прокуратура.


ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+2 #4 Anastasia 02.07.2024, 16:58
Мутная история. С 2021 года значит он всех обманывал, а вскрылось это все только сейчас. Похоже на какие-то внутренние разборки бизнесменов. А правоохранители втянулись в историю по приглашению так сказать. Им кто больше заплатил, тот и прав.
Скарга
0 #3 Іван 02.07.2024, 07:06
Шановні прокурори, а скільки ці злодюги положили в кишені від підприємця який обробляв роками більше 1000 га. землі яку на підроблених документах присвоїла ця вчена банда. Слабо притягнути до криміналу, а то найшли по замовленню кріпака і судять.
Скарга
+1 #2 Михайло 01.07.2024, 20:32
Підприємець орендував і не платив кримінал, а тут обікрали 400 осіб і крадуть під носом прокурорів дальше результат нуль.
Скарга
+3 #1 Тернополянин 01.07.2024, 20:27
Молодці прокурори, а чому не взятися так різко за Тернопільський західноукраїнсь кий університет де працівників радгоспу обікрали на більше ніж 60 мільйонів гривень в цінах 90 років і ця організована злочинна в мантіях професорів банда дальше краде, а саме ріже техніку, продає залишки майна яке їм не належить і де наші керівники із ФДМУ які зобов'язані це контролювати, а може всі в ділі, де цей комсомолець з науковими ступенями Шкільняк який всю цю афера прокрутив коли працював в РВ ФДМУ. Пора це злодійське кубло розкрутити.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ