Читайте нас в соціальних мережах

На кордоні з Молдовою затримали 24 ухилянтів, серед яких і мешканці Тернопільщини (відео)

Четвер, 27 червня 2024 16:24
Майже 300 000 євро заплатили дві дюжини чоловіків, які вирішили в незаконний спосіб перетнути державний кордон. Двоє організаторів «переправи» все спланували, але схему викрили оперативники Держприкордонслужби.

 

Прикордонники дізналися про причетність жителів прикордоння до організації незаконної подорожі в Молдову великої групи осіб.

«Організатори маршруту декілька днів збирали в одному з населених пунктів своїх «клієнтів», сподіваючись одночасно переправити їх через кордон. У визначений час група завантажилася в транспортні засоби та вирушила до точки висадки на ділянці відділу прикордонної служби «Кельменці» Чернівецького загону. Далі мандрівники планували пішки потрапити в Молдову поза пунктами пропуску. На підході до лінії державного рубежу порушників затримали прикордонники», - інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

До групи входило 24 ухилянти – мешканці Київської, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернігівської, Вінницької, Запорізької, Хмельницької, Дніпропетровської, Чернівецької та Львівської областей. Кожен з них за переправу заплатив по 12 тисяч євро.

Відомо, що відносно затриманих складені протоколи про адміністративне правопорушення. На даний час встановлюється місце знаходження головних організаторів протиправної схеми. Їх очікує покарання, передбачене статтею 332 Кримінального кодексу України.

 


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ