Читайте нас в соціальних мережах

Взимку навчання в школах може розпочинатися з 10 години, - Міносвіти

Субота, 22 червня 2024 20:00
Школи і виші готуються до зими: міністр не виключає онлайн-навчання і перенесення канікул.

Навчання в школах може розпочинатися з 10 години в зимовий період.

У зимовий період буде запроваджено ряд заходів щодо проведення навчального процесу.

Про це сказав міністр освіти і науки України Оксен Лісовий під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України. Він зазначає, що в крайніх випадках можливе повернення до змішаного навчання в школах.

"Зокрема, онлайнового навчання в якихось пікових складних періодах", - сказав Лісовий.

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявляє, що відомство не рекомендуватиме школам розпочинати новий 2024/2025 навчальний рік раніше.

"Щодо шкіл. Ми не розпочинатимемо навчальний рік раніше. Ми працюватимемо з графіками занять там, де немає позмінного навчання, зміщуючи початок уроків у школах на 10:00. Зараз працюємо над цими рекомендаціями", - відзначив Оксен Лісовий на "Годині запитань до уряду" у Верховній Раді в п'ятницю, відповідаючи на запитання про перебіг нового навчального року у зв'язку з проблемами в енергетиці.

Також, за його словами, міністерство продовжує допомагати забезпечувати школи технічними засобами для генерації електроенергії. 

Як повідомлялося, Міносвіти розробило рекомендації для закладів вищої, передвищої та професійно-технічної освіти щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року.

Зокрема для закладів вищої освіти та фахової передвищої освіти рекомендується розпочати навчальний 2024/2025 рік у першій половині серпня для всіх претендентів, окрім першокурсників, а також використовувати суботні дні як робочі в теплі місяці року.

 


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ