Читайте нас в соціальних мережах

Офіційно: чи штрафуватимуть у Тернополі власників генераторів за перевищення рівня шуму?

Вівторок, 18 червня 2024 11:14
Інформацію про штрафи за перевищення рівня допустимого шуму від генераторів поширили деякі ЗМІ.

Проте вона не відповідає дійсності. Про це заявив голова Держпродспоживслужби України Сергій Ткачук.

За його словами, в загальному така норма існує, проте є виключення, коли вона не діє.

"Останнім часом до Держпродспоживслужби надходять багато телефонних дзвінків щодо інформації з соц. мереж про те, що власників генераторів будуть штрафувати за перевищення рівня шуму під час роботи цих приладів.

Справді, згідно із санітарними нормами, допустимі рівні звуку в приміщеннях житлових будинків становлять 35-55 дБА вдень та 25-35 дБА вночі, а на території житлової забудови – 50-60 дБА вдень та 40-50 дБА вночі. Але зазначені вимоги не застосовуються під час ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій, а також у випадках коли, наприклад, шумні прилади та інше обладнання забезпечують життєдіяльність житлових і нежитлових громадських будівель", – зазначив Сергій Ткачук.

Водночас, додає очільник Держпродспоживслужби, можна знизити рівень шуму від генератора. Наприклад, встановити його на відстані шести метрів від житлових будинків та спальних приміщень, оточити шумозахисними й акустичними екранами, обладнати прилад спеціальним кожухом з внутрішньою шумоізоляцією. Додаткову звукоізоляцію можна створити, обклавши генератор мішками з піском.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ