Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині пенсіонерка стала жертвою псевдобанкіра

Неділя, 16 червня 2024 15:30
60-річна мешканка Тернопільської області довірилась «працівнику банку» та втратила понад 34 000 гривень.

 

Про те, що вона стала жертвою шахрая потерпіла зрозуміла не відразу, а лиш коли кошти, які їй обіцяли повернути після зарахування на «електронний гаманець», безслідно зникли.

Жінка звернулася за допомогою до співробітників Гусятинського відділення поліції.

«Зі слів заявниці, до неї зателефонував нібито працівник банку, який повідомив, що її рахунки заблокують, якщо не підтвердить свої персональні дані у телефонному режимі. Невідомий наголосив, що такі дії потрібно виконати, аби не отримати штраф. Жінка погодилась і надала аферисту усю необхідну інформацію.

Також шахрай переконав заявницю у тому, щоб вона перерахувала свої кошти на запропоновану ним картку, аби здійснити активацію електронного гаманця. Потерпіла повірила псевдобанкіру і скинула понад 34 тисячі гривень на його рахунок. Коли ж гроші не повернулися, жінка зрозуміла, що її ошукали», - інформують в ГУНП у Тернопільській області.

Поліція встановлює особу шахрая, який обдурив пенсіонерку. Розпочато кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Тим часом правоохоронці вкотре застерігають краян не довіряти додзвонювачам та не повідомляти свої особисті дані, аби не стати жертвою тих, хто збагачується за рахунок інших, видурюючи кошти.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ