Читайте нас в соціальних мережах

Чи вимикатимуть сьогодні світло в Тернопільській області?

Неділя, 16 червня 2024 09:57
У неділю, 16 червня, електроенергію не планують відключати. Вчора ж на Тернопіллі впродовж дня декілька разів змінювали графік вимкнення світла.

 

 «16 червня по всій території України застосування заходів обмеження не прогнозується. Причина – зниження споживання у вихідний день», - повідомляють в НЕК “Укренерго”.

Енергетики нагадують, що використовувати електроенергію варто економно.

В Укренерго нагадують, що головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

А от наступного тижня, схоже, відключення будуть частішими та тривалішими, ніж були досі. Графіки ми оприлюднимо згодом на нашому сайті – слідкуйте за новинами. А перевірити до якої черги (групи) відноситься ваша адреса можна на офіційному сайті АТ "ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО" за наступним посиланням: https://www.toe.com.ua/news/71

2-53.jpg


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар