Читайте нас в соціальних мережах

Інвесторку з Тернополя обікрали шахраї на солідну суму

Понеділок, 27 травня 2024 12:54
У шахрайську пастку потрапила 52-річна тернополянка.

Жінка інвестувала власні кошти у різноманітні фінансові операції.

Потерпіла в інтернеті натрапила на оголошення про можливий заробіток у брокерській фірмі. «Інвестори» робили ставки і у випадку виграшу, гроші клієнтам поверталися з відсотком. 

Проте, замість отримання високого заробітку тернополянка втратила 320 000 гривень. За допомогою звернулася у поліцію.

«Аби отримати високий дохід тернополянка протягом року перераховувала кошти на різні фінансові операції. Деякі інвестиції для жінки обернулися успіхом, тому одразу й не зрозуміла, що насправді втрачає свої гроші. Як наслідок – потерпілу ошукали на 320 000 гривень. Далі до неї зателефонував «інвестор», який запевнив, що необхідно переслати ще 25 тисяч, аби заробити чималу суму. Потерпіла повірила й повідомила, що має тільки 5 тисяч, які згодом перерахує. Поліцейські оперативно зреагували й переконали жінку, що це – чергова пастка шахраїв», - зазначили у поліції Тернопільської області. 

Правоохоронці встановлюють особу зловмисника. За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. За скоєння такого злочину загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років. 

Поліцейські розповідають, як не потрапити у подібну схему аферистів: перш ніж вкладати гроші, переконайтеся, що компанія має всі необхідні дозволи на здійснення фінансових операцій; будьте обережні, якщо вам обіцяють за короткий час високий прибуток; не надавайте особисту інформацію й конфіденційні дані банківських карток третім особам.

Якщо ви потерпіли від шахраїв, телефонуйте на спецлінію 102. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ