Читайте нас в соціальних мережах

Шахрай з Тернопільщини видурив у польських колекціонерів понад 18 000 доларів

Четвер, 23 травня 2024 15:50
До 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна «світить» 38-річному мешканцю Чортківського району, що на Тернопільщині. Чоловік обдурив двох поляків, які хотіли купити раритетний мотоцикл.

 

З інформацією про те, що вони стали жертвами інтернет-афериста потерпілі звернулися до правоохоронців Тернопільщини. Вони розповіли, що займаються колекціонуванням антикварних речей і одному із сайтів натрапили на оголошення про продаж раритетного мотоцикла та ним зацікавилися.

«Для того, щоб придбати транспортний засіб потерпілі знайшли посередника в інтернеті, який запевнив, що допоможе їм з покупкою на місці та доставить транспортний засіб у Польщу. Свої послуги він оцінив у 2000 доларів.  Згодом покупці перерахували на банківський рахунок чоловіка кошти за мотоцикл, а це – понад 16 тисяч доларів та обіцяну суму за послуги «посередника». Натомість зловмисник почав всіляко тягнути час і зрештою перестав виходити на зв'язок», - повідомляють в ГУНП у Тернопільській області.

Відтак, потерпілі залишилися не тільки без грошей, але й без бажаного раритетного мотоцикла. Поліцейські Борщова встановили особу шахрая та його місцеперебування. Він пояснив, що після отримання грошей передумав допомагати чоловікам.

Наразі слідчі здійснюють досудове розслідування в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення порушнику про підозру.


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ