Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі розповіли, що роблять з новими паспортами, які ніхто не забирає 3 місяці

Середа, 22 травня 2024 18:30
У міграційній службі Тернопільщини розповіли долю паспортів, які виготовили, але за ними три місяці ніхто не приходить. 

Паспорти, оформлені в ДП «Документ», але не отримані власниками впродовж 3 місяців, передають на зберігання до міграційної служби. 

"Співпраця міграційної служби з ДП «Документ» відбувається у форматі фронт/бек офіс. Адміністратори філій «ДП Документ» приймають заяви на оформлення документів і видають громадянам готові паспорти, тобто є фронт-офісом. Підрозділи міграційної служби у даній співпраці виконують роль бек-офісу: посадові особи міграційної служби розглядають клопотання, здійснюють усі перевірки, приймають рішення про оформлення паспортного документа. З початку цього року у Тернопільському відділі №1 УДМС у Тернопільській області опрацювали майже тисячу заяв на оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки та понад 3 тисячі — на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, які були прийняті адміністраторами філії ДП «Документ» у місті Тернопіль", -відзначили міграційники. 

Якщо заява на оформлення паспорта була подана у ДП «Документ», але власник не звернувся для отримання впродовж 3 місяців місяця з дня доставки, паспорт передають до міграційної служби.

У такому випадку за паспортом потрібно йти не у ДП «Документ», що за адресою Тернопіль, вул. Патріарха Йосипа Сліпого, а в Тернопільський відділ №1 УДМС у Тернопільській області — Тернопіль, вул. Коновальця 6.

Також нагадаємо, законодавством передбачено зберігання готових паспортів у підрозділах міграційної служби впродовж двох років, із можливістю продовжити термін зберігання до трьох років. Однак, на даний час оформлені документи до закінчення воєнного стану зберігатимуться без обмеження строку.

 

 

 


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ