Читайте нас в соціальних мережах

Приманки з вакциною проти сказу розкидають по території Кременеччини

П'ятниця, 10 травня 2024 10:05
Протягом травня на території Кременецького району відбуватиметься пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин направлена на профілактику та ліквідацію захворювання на сказ.

Про це попереджають у пресслужбі міської ради.

Пероральна імунізація від сказу – один зі способів вакцинації тварин, яких неможливо відловити, щоб щепити внутрішньом’язево або підшкірно. Таку імунізацію застосовують для диких та бродячих тварин, у яких після поїдання поживної принади формується імунітет до збудника сказу мінімум на 1 рік.

"Пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин здійснюється весною та восени шляхом розповсюдження принад із вакциною вручну або авіатранспортом. Наразі, у зв’язку з воєнним станом, проводиться лише наземний розподіл принад на узліссях, узбіччі доріг, біля річок, сільськогосподарських угіддях тощо", – зазначили у міськраді.

Принада має вигляд невеликих брикетів розміром 3 см на 5 см із запахом м'ясо-кісткового борошна, всередині яких капсула із вакциною. Вакцина сприяє створенню імунітету, не викликає захворювання у молодих тварин, не сприяє виділенню вакцинного вірусу зі слиною, безпечна для інших тварин, безпечна для людини та природного середовища.

Мешканців району при виявленні приманок просять не брати їх руками, не переносити та не руйнувати.

Читайте також: Кіт покусав трьох людей: на Чортківщині запровадили карантин через сказ

440377028_434340055892893_4882183307361290172_n.jpg


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ