Читайте нас в соціальних мережах

Американська фундація доправила у Тернопільську обласну лікарню імпланти для остеосинтезу кісток (фото)

Четвер, 28 березня 2024 21:00
Тернопільські медики отримали травматологічні та ортопедичні засоби для лікування складних травм кісток.

В січні 2024 року американська фундація Romulus T Weatherman Foundation, в рамках проекту з підтримки українських поранених доставила травматологічних та ортопедичних засобів (імплантів для остеосинтезу кісток) на суму понад 1,5 мільйона доларів до лікарень в 6 регіонах України, в тому числі і в Тернопільську обласну клінічну лікарню для відділення ортопедії та травматології під керівництвом Сергія Гаріяна  - це була перша частина донації.

Ця масштабна передача включає сучасне медичне обладнання та витратні матеріали - імпланти,що спеціально розроблені для лікування складних травм кісток методом остеосинтезу, який практично рятує та відновлює кінцівки, внаслідок  мінометно-артилерійських обстрілів, вибухової хвилі, підривів на мінах, авіаційних атак ракетами та безпілотниками, руйнувань будівель.

Ця допомога дасть змогу запобігти ампутації та зберегти кінцівки тисячам пацієнтів, які після операцій зможуть відновитися і рухатися самостійно.

“ В Україні зараз відбувається «епідемія травми» і саме зараз українські лікарі здобувають найрідкісніший досвід в професії”, - відзначив Сергій Гаріян (лікар вищої категорії.

Цього тижня в 6 лікарень, які увійшли в проект, була доставлена друга частина допомоги, в якій було доповнення до комплекту обладнання розрахованого на кожний регіон: акумуляторні батареї для інструментів (дрелей та пил) та витратні матеріали (кістковий цемент), які використовуються в процесі остеосинтезу кісток.

Цього об’єму імплантів поки що досить аби забезпечити пацієнтів регіону на певний період часу, але явно недостатньо в масштабах України у довгостроковій перспективі, враховуючи те, що ворог щодня використовує нове обладнання, яке завдає ще більше фізичної шкоди як військовим так і цивільним.

Крім вищезазначеного, ця допомога не входить в перелік популярних напрямків підтримки зарубіжних фондів і це означає, що дана гуманітарна поставка є унікальна - вузьконаправлена допомога, що покликана рятувати кінцівки пораненим, запобігаючи ампутаціям.

До слова,  Фонд Р.Т. Везермана - це неприбуткова організація, яка підтримує майбутнє демократії, цінує кожне життя як власне і задовольняє критичні потреби в найбільш стратегічно-важливих гуманітарних напрямках.

зімер

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ