Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі СБУ повідомила про підозру «слідчій» із карального органу окупантів у Херсонській області

Середа, 27 березня 2024 21:00
За матеріалами Служби безпеки 15 років позбавлення волі загрожує зрадниці з Херсонщини, яка добровільно погодилася на співпрацю з ворогом та вступила до лав незаконного карального органу окупантів – т.зв. «головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області».

Під час досудового розслідування встановлено, що після захоплення Херсону російськими військами 34-річна жителька Каланчацького  району Херсонщини прийняла пропозицію загарбників та добровільно приєдналась до органів окупаційної адміністрації.

"У листопаді 2022 року колаборантку призначили на посаду «и.о. следователя следственного отдела №3 УМВД по городу Херсон», а після звільнення правобережжя від окупантів вона обійняла посаду «следователя СО ОМВД по Каланчакскому муницыпальному округу». Працюючи у псевдо правоохоронному органі росіян, зрадниця допомагала країні-агресору підтримувати окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях Херсонщини, а також придушувати опір і залякувати мирних мешканців, які мають чітку проукраїнську позицію", - розповіли в СБУ. 

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили зловмисницю про підозру за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

За співпрацю з ворогом їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Викриття та документування протиправної діяльності підозрюваної здійснювали співробітники Тернопільського управління СБУ за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ