Читайте нас в соціальних мережах

У ТЦК прокоментували загибель тернополянина через 9 днів після мобілізації

Неділя, 11 лютого 2024 10:21
Про смерть Миколи Ірзайкіна сповістив міський голова Тернополя Сергій Надал у Facebook.

Він зазначив, що захисника не стало 9 лютого і він ангелом повертається додому. Згодом стало відомо, що чоловік працював на підприємстві "Шредер" і мобілізували його лише 1 лютого цього року.

Це викликало в суспільства чимало запитань, головне з ких: як так сталось, що тернополянин загинув через 9 днів після призову і чи міг він одразу потрапити на фронт.

У Тернопільському обласному Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відреагували на інцидент.

Там підтвердили, що солдат був призваний на військову службу за мобілізацією 1 лютого 2024 року, а потім, як зазначили у ТЦК, направлений в навчальний центр для проходження навчання на посаді курсанта навчального взводу відповідної військової частини.

"9 лютого на імʼя начальника Тернопільського ОМТЦК СП від командування військової частини надійшло повідомлення про смерть солдата Миколи Ірзайкіна внаслідок гострої легеневої-серцевої недостатності, про що було сповіщено родину військовослужбовця. Нагадуємо, що усі призвані до лав ЗСУ військовослужбовці направляються до навчальних центрів для проходження двомісячного курсу базової військової підготовки, після чого, проходять курс за своєю спеціальністю.

Командування Тернопільського обласного ТЦК СП висловлює щирі слова співчуття родині померлого військовослужбовця Миколи Ірзайкіна, який сповнений почуттям відповідальності, гідно встав на захист своєї країни", – зазначили в центрі комплектування.

photo_2024-02-10_19-03-51.jpg


Коментарі  

+3 #2 Григорій 11.02.2024, 17:05
Завдання Тернопільського ТЦК набрати якнаймога більше людей. Стан здоров'я призивника нікого не цікавить. Рам'ятаю, в 1974 році однокласника не забрали до війська, бо в нього була мати пенсіонерка. Народила дитину 'пізно, одна, без чоловіка. Казали - нагуляла. В селі завжди люблять підкреслити неповноцінність ттієї чи іншої особи: приймак, нагуляла.
Виявляється совєти більш гуманно ставлися до своїх громадян, ніж свідоміти.
Скарга
+4 #1 Михайло 11.02.2024, 15:16
Хто відповідальний за те, що молода людина лікарською комісією цього новоствореного корупційного ТЦК пішла із життя. Ці прихвостні які дають заключення про стан здоров'я військово зобов'язаних повинні нести кримінальну відповідальніст ь, а їхні співчуття до одного місця.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ