Кухар перейнявся цієї проблемою та вирішив створити спеціально адаптоване меню для людей з такою ж особливістю.
"Реально, на 33-му році життя отримав непереносимість лактози. Скажу вам - це повний жесть. Усе почалось більше року тому, в момент встановлення рекорду «Найбільша кількість крафтових сирів на одній піці» (105 сирів). Ну звичайно, я скуштував всі сири по шматочку. І в той самий вечір я зрозумів, що це була фатальна помилка. Я ледь не помер. Лабораторним методом переконався в тому, що все, що повʼязано з цукром під назвою лактоза, мені більше не світить", - відзначив Віталій Колошиць.
Відтак, кухар вирішив допомогти і іншим особам, які не можуть вживати продукти, що містять лактозу, та не хочуть все життя пити спеціалізовані ліки, створивши унікальні страви без лактози.
"Усе «просто»: можна звикнути. Для кухаря це , звичайно, проблемно, але всьому є місце. Насправді, поглянувши проблемі у вічі, зрозумів: такі випробовування зустрічають, у першу чергу, діти. Адже дитина, з непереносимістю лактози, позбавлена багатьох продуктів, які хочеться саме в цьому ранньому віці. Кондитерка? Забудьте! Лимонний тарт і крекери тепер ваші друзі Вареники без сметани, йогурт, нажаль, ні, капучіно - гуд бай, - наголосив кухар. - Є кілька варіантів виходу з цієї ситуації. Перший: повна відмова від молочки (жестяк). Другий: вживати лише молокопродукти без лактозні (не завжди працює). Третій: вибирати молочні, де відсутня лактоза, або є в мінімальній кількості. Четвертий: прийом ферменту лактаза у вигляді таблеток. Але ця ситуація надихнула мене на створення меню для людей, які мають таку ж проблему, як в мене, і повірте, це можливо і буде дуже смачно".