Читайте нас в соціальних мережах

Голова Тернопільської ОВА про Ірину Фаріон: «Людина хотіла «хайпанути», але не вийшло»

Четвер, 16 листопада 2023 17:15
фото ілюстративне фото ілюстративне
Сьогодні в ефірі тернопільської радіостанції був очільник обласної держадміністрації Володимир Труш, який із ведучою поспілкувався та актуальні теми.

 Серед іншого він розповів про власне суб’єктивне бачення ситуації навколо Ірини Фаріон, яка не на жарт розлютила суспільство своїми висловлюваннями в сторону військових. Нагадаємо, проти неї відкрили кримінальне провадження одразу за чотирма статтями.

«Людина, скажемо так, хотіла «хайпанути», але не вийшло. Те, що вона зробила – це неправильно. Я за українську мову, але ситуативно, на жаль, центр та схід завжди був російськомовним. Я розумію, що війна, але для того, щоб перейти на українську потрібен час», - говорить Володимир Труш.

А от щодо інформації про її звільнення з Львівської політехніки, то  очільник області вважає, що вона мала б спрогнозувати наслідки.

«Я сприймаю Фаріон як публічну особу. Я закінчив Львівську політехніку, але там викладачі таких висловлювань та коментарів на болючі теми собі не дозволяють. Вона мала вести себе в рамках. Хлопці на передовій були обурені почутим від Ірини Фаріон, її слова дуже несправедливі. Порівняння були недоречні, адже за Україну воюють представники різних національностей, які не знають мови», - наголосив Володимир Труш.

На думку голови Тернопільської ОДА, Ірина Фаріон оскаржуватиме своє звільнення у відповідних інстанціях.

«Вважаю, що «крапку» тут поставить суд. Але, скажу лише, що не тільки Фаріон «хайпанула», а й виш, де вона викладає(ла)»,  - додав він.

Детальніше у відео "Ух - радіо". 

 

Коментарі  

0 #1 Григорій 16.11.2023, 19:12
Комуняки бувшими не бувають, як і поліцаї. Партійний квиток Фаріон № 08932425 від 15 квітня 1988 року. І ця сука ще щось ляпає на адресу захисників!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ