Читайте нас в соціальних мережах

Спалах гепатиту на Вінниччині: кількість хворих зростає

Понеділок, 30 жовтня 2023 11:11
Кількість хворих на гепатит А на Вінниччині зростає.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я України, наразі у лікарні перебуває 151 пацієнт, 25 осіб одужали та наразі виписані з медзакладів.

Нагадаємо, поширення хвороби зафіксували на Вінниччині минулого тижня. Тоді було госпіталізовано 100 людей.

Наразі проводиться епідеміологічне розслідування.

"Встановлено щонайменше 4 можливих фактори, які вказують на джерело інфекції. Кожен з факторів опрацьовується одночасно паралельними командами з широким лабораторним контролем.

Наразі обстежено більше 100 людей, робота яких пов'язана зі сферою послуг, водопостачанням та продуктами харчування, які могли стати джерелом інфекції. Додатково, лікарі опитують хворих з підтвердженими діагнозами та уточнюють зв’язки, які вказують на спільне джерело інфікування", – зазначили у МОЗ.

Нагадаємо, Гепатит А, більш відомий як "хвороба Боткін", це запальне інфекційне захворювання печінки харчового походження. Інфікування відбувається переважно через споживання забрудненої їжі, брудної води або під час близького контакту з хворим. В окремих випадках гепатит А спричиняє ураження печінки, нирок, підшлункової залози, болі в суглобах та призводить до летальних випадків.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ