Читайте нас в соціальних мережах

"Родини захисників не можуть оселитися у власних домівках", – дружина ветерана Анна Янчик

П'ятниця, 06 жовтня 2023 09:10
Вісім років тому родини ветеранів АТО отримали земельні ділянки для зведення будинків на вулиці Микулинецькій.

Однак до сьогодні люди не можуть оселитися у будинках на отриманій землі.

Немає води, газу, доріг та найбільша проблема – відсутнє електропостачання.

З цією проблемою люди ходять до владних кабінетів, та їх лише відправляють з одного в інший. 

Про це в студії “Тернополян” розповіла дружина учасника бойових дій Анна Янчик.

За словами жінки, попри обіцянки допомогти, землю на ділянці вони розчищали самотужки, але відколи побудували на Микулинецькій дім, комунікації сюди не проводять.

Жінка каже, на сьогодні існує інвестиційна програма, згідно з якою їх можуть повністю електрифікувати, однак для цього їм потрібно надати необхідні документи у ВАТ “Тернопільобленерго”.  Зробити це мають органи місцевого самоврядування.

– Є інвестиційна програма, за якою нас можуть повністю електрифікувати і міська рада не має платити за це ніякі кошти, як і ми. Єдине, що ми маємо зробити, – підключити будинок до мережі електропостачання. Ми всі готові це зробити і заплатити необхідну суму, – говорить Анна Янчик. – Все впирається в документацію. Потрібно дати вихідні дані для ВАТ “Тернопільобленерго”, щоб вони знали, як в нас ідуть вулиці, кількість будинків, аби розрахувати потужність, як мають іти лінії. Ми не можемо мати цю інформацію, ці дані має надати міська рада. 

У сімей, які сьогодні борються за проведення комунікацій до власних будинків, багато тих, хто зараз чекає з передової чоловіків і синів.

Хлопці до мене телефонували і казали, що їм дуже приємно, бо ми захищаємо їхні інтереси тут поки вони на фронті. Ця фраза не дає можливості і совісті спинитися,говорить Анна Янчик. – Я прошу у міської ради нехай підготують потрібну документацію і відправлять ВАТ “Тернопільобленерго”. В  наші обов'язки навіть не входить ходти в кожен кабінет і просити те, що просто належить нам. Ми не прийшли до них забрати їхній кусок хліба.

Більше дивіться у нашому інтерв'ю.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ