Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині збирають кошти на реставрацію стародавнього костелу (фото)

П'ятниця, 15 вересня 2023 18:00
На Тернопільщині за кошти меценатів та благодійників планують відновити стародавню релігійну пам'ятку - Костел Святого Архангела Михаїла. 

"Костел святого Архангела Михаїла (1935р.). С. Чабарівка. Розпочато роботи по збереженню костелу. Є велика потреба у коштах", - йдеться у дописі Гусятинського краєзнавчого музею. 

Додамо, що Костел Святого Архангела Михаїла - це римо-католицька святиня, 1925—1930 рр. збудовано мурований філіальний костел.

У радянський період у культовій споруді діяв колгоспний склад.

У 2000-х роках храм повернули римсько-католицькій громаді.

"Чабарівка належала до парафії в Гусятині. Лише у 1930 (1934) році в селі було збудовано філіальний костел у стилі неоготики. Але слугувати вірним і Богу храму довго не довелося: у 1939 році прийшли совіти і закрили святиню, перетворивши її на склад. Повернули костел віруючим за часів Незалежності. В храмі проведено невеликий ремонт, під час якого збережено автентичну червону черепицю на даху. Костел діючий, але священики правлять лише в обід у неділі та на свята отцями-бернардинами з Гусятина", з відкритих джерел. 

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Лэна 16.09.2023, 04:59
Все бiзнес,релiгiя- один з найбiльш популярних видib прибутку,благод iйнiстю жоден пiп займатися не буде.
Скарга
+1 #1 Григорій 15.09.2023, 20:58
Із крайнощів у крайнощі. Були комумуністи, стали ревносні християни. Руйнували релігійні споруди, тепер відбудовуємо. Хто знає, що чекає нас в майбутньому з такими лицемірами?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ