Читайте нас в соціальних мережах

Молодому військовослужбовцю з Тернополя, якого вбив російський снайпер, хочуть присвоїти звання "Героя України" (відео)

Неділя, 10 вересня 2023 21:36
Рідні військового Богдана Шевчука з Тернополя просять про присвоєння йому звання “Герой України” посмертно, адже той був «на нулі»  перших днів війни.

 

Як розповідає матір загиблого бійця, Наталія Шевчук, її син не ховався, а попри страх – сам пішов на захист країни.

«Він мені сказав, а хто піде, як не ми, молоді хлопці?  Часто його відпускали? Він приїжджав лише один раз – 8 березня... А 26 липня цього року його не стало. Мені 27-го передзвонив командир і сказав, шо сталась біда. Я зразу запитала в якому він госпіталі, а він: “Ні, снайпер”. Його вбили, його більше немає», - зі сльозами на очах розповідає згорьована мама військовослужбовця.

Відтак, із закликом дати тернополянину звання посмертно нещодавно зареєстрували петицію, у якій просять Президента України присвоїти Богдану Шевчуку звання “Герой України” посмертно.

«На початку вторгнення росії, 24 лютого 2022 року він прибув у військову частину, в якій проходив військову службу у 2018 році. З 6 травня 2022 року перебував безпосередньо у зіткненні з ворогом у населених пунктах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Сиротине, Кремінна… де отримав учасника бойових дій, нагороджений відзнакою «ветеран війни». Богдан з честю, стійкістю та незламністю виконував свій обовʼязок і вірив у перемогу», - йдеться у тексті е-петиції.

Військовий загинув 26 липня 2023 року під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією Російської Федерації проти України під час виконання бойового завдання поблизу с.Кузьмине Сєвєродонецького району Луганської області внаслідок ворожого снайперського обстрілу.

Для того, щоб підтримати ініціативу, необхідно авторизуватися на Офіційному інтернет-представництві Президента України, або через мобільний застосунок “Дія” та проголосувати ТУТ. Збір підписів триває до 10 листопада.

Детальніше - у сюжеті TV-4:


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ