Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни шоковані пандусом-«атракціоном», що його встановили «для зручності» (фото)

Вівторок, 15 серпня 2023 16:46
Черговий абсолютно нелогічний пандус, який не відповідає встановленим нормам, спорудили у Тернополі. А щоб «пом’якшити» ситуацію, облаштували його поручнями.

 

Йдеться зокрема про пандус, який організували перед пішохідним переходом на вул. Крушельницької-Теліги(Чехова).

«Ну тепер, з поручнями, напевне, людям на кріслах колісних  буде легше вибиратися на 10см бордюр, який вони ж самі і зробили перед пандусом, ухил якого втричі перевищує норму і швидше належить до розряду дитячої гірки, а ніж до засобу для спрощення пересування», - йдеться у дописі користувача Andriy Budzinsky у спільноті «Реальний Тернопіль»

Додамо, що ще наприкінці минулого року про цей пандус писали у соцмережах. Тоді люди скаржилися на те, що проект, який мав би слугувати позитивним зрушенням у сфері інклюзивності в місті, м’яко кажучи, недолугий.

Так, будівельна організація понижувала вихід на пішохідний перехід біля будинку 41 на проспекті Злуки, але разом з тим на вул. Крушельницької-О.Теліги (Чехова) спуск до пішохідного переходу чомусь вирішили влаштувати похилими сходами.

«Це безперечно додасть швидкості пішоходам в ожеледицю, а закінчити цю комфортну конструкцію разом з "гіркою-пандусом" вони вирішили 10-ти см бордюром. Тож десь добавилось, десь віднялося, в результаті стоїмо на місці», - писав тоді той же Andriy Budzinsky.

Тоді небайдужі тернополяни навіть зверталися у відділ технагляду з приводу даного пандуса. Там повідомили, що передадуть зауваження підряднику. Втім, схоже, забули…

А що ви думаєте з приводу таких «атракціонів» на вулицях Тернополя?

Додати коментар