Читайте нас в соціальних мережах

Мінус 6 дерев: у Тернополі вирізали багаторічні каштани (відео)

Субота, 12 серпня 2023 10:14
У Тернополі продовжують «боротися» із зеленими насадженнями, поступово зменшуючи їх кількість в місті. За зміну їм виростають нові будинки, МАФи та магазини.

 

Про один із нещодавніх випадків чергової зрізки дерев розповіла у соцмережі «Фейсбук» тернополянка Людмила Чеховська.

«Не часто ходжу цим маршрутом, тож не знаю коли саме це трапилось, але два дні тому сліди були ще свіжими. Троє зрізали давніше а ще троє дорізали тепер...

Друзі, якщо на ваших очах зрізають дерева - Ви хоч підійдіть, зафільмуйте, поцікавтесь документами і хто надав дозвіл на зрізку, а якщо не знаєте що перевіряти чи не надають документів - викликайте поліцію, бо ж одні мовчать, коли бачать, інші знаходять вже наслідки...», - йдеться у дописі.

Тернополянам не подобається, що місто перетворюється на «кам’яні джунглі», а відповідні служби замість того, аби реагувати на це відповідно, - закривають очі і вдають, що так і має бути.

«Тут вже треба створювати каталог-могильник дерев, які знищили на вулицях Тернополя чи то так званим омолодженням чи повною зрізкою, коли дерева не були ні аварійними ні навіть хворими...

Ваші версії, буде МАФ чи бігборд? Як гадаєте який найефективніший метод боротьби зі знищенням зелених насаджень в місті?», - додає пані Людмила та публікує відео на підтвердження своїх слів.

Щоправда, серед коментарів є й такі, які «виправдовують» вирізку дерев.

 «Зрізали на початку тижня. Там росли каштани. Справедливості заради скажу, що дерева були повністю без листя, тому я нічого не писав. Нажаль управління "екології" не хоче продовжувати лікувати дерева, спробували 1 раз, їм не вийшло тоді вони вирішили, що ніякого сенсу нема і Тернопіль залишиться без каштанів взагалі, їх поступово виріжуть всі до єдиного. Цікаво чи в Європі звідки прийшла ця хвороба, так само просто вирізають цей вид дерев?», - пише Andriy Budzinsky.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ