Читайте нас в соціальних мережах

В Апеляційній палаті ВАКС вирішують, чи відсторонять очільника Тернопільської облради з посади

Понеділок, 07 серпня 2023 15:54
Апеляційну скаргу прокурора на відмову відсторонення від посади Михайла Головка просто зараз розглядають судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду почали розглядати.

Про це повідомляє адвокат підозрюваного Костянтин Глоба.

Передісторія: 6 липня 2023 року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка. Про це повідомили на сторінці САП у соцмережі,

Розглядали цю справу 13 та 17 липня. 17 липня суд ухвалив рішення не задовольняти клопотання прокурора про відсторонення голови Тернопільської обласної ради. Після цього прокурори подали скаргу на це рішення, пише Суспільне.

Нагадаємо, Михайло Головко перебуває у відпустці з 12 липня по 24 серпня. Його обов'язки виконує перший заступник.

Його та двох заступників голови Тернопільської ОВА підозрюють у вимаганні понад 2 мільйонів гривень у підприємця. Попередня кваліфікація – частина 4 статті 368 Кримінального кодексу. Це вимагання неправомірної вигоди групою осіб за попередньою змовою. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Коментарі  

+1 #1 Григорій 07.08.2023, 21:05
Середній розмір пенсії в Україні становить 5300 грн на місяць, водночас 30% пенсіонерів отримують менш 3000 гривень. Найменший розмір середньої пенсії – у Тернопільській області.

Про це повідомляє Опендатабот з посиланням на дані Пенсійного фонду України.
Скарга

Додати коментар