Читайте нас в соціальних мережах

Фестиваль японського аніме триває у Файному місті

Четвер, 03 серпня 2023 15:21
У драматичному театрі Тернополя – благодійний фестиваль японського аніме, метою якого є  збір коштів на потреби Збройних сил України та жителів деокупованих територій.

 

За словами турменеджера заходу Дмитра Бондара, Тернопіль – сьоме місто, в якому його проводять.

«Впродовж літа плануємо об’їздити 21 місто і зібрати мільйон гривень для Збройних сил України і жителів деокупованих територій.

Тут, на фестивалі, можливість виступити мають і місцеві виконавці. У нас є відбір. Треба надсилати фотографії костюмів, як вони робляться. Якщо це танці, то треба відео з репетиції, щоб було видно. Все відбирається і половина, можливо, відсіюється, бо недостатній рівень, а ми хочемо, щоб на сцені були найкращі», – розповів Дмитро Бондар.

Приїхав на фестиваль і японський композитор та співак Сана Тазікава. На своїй золотистій гітарі він збирає підписи відвідувачів фестивалю..

"Мене наповнює це енергією. Ця музика твориться не тільки для мене, а й для публіки, яка підтримує мене. Це їх частка в цьому турі. Мої друзі, яких я знаю багато років, живуть в Україні. Вони не бояться їздити з концертами. Не бояться це робити більше півтора року. Мені здається, що лякатися, коли вони не бояться – не правильно", - каже він.

Попри доволі незвичний та новий формат як для нашого міста, на фестиваль прийшли багато тернополян, більшість з яких – молодь.

 

за мат. "Суспільне. Тернопіль"


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ