Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільська нардепка, яка «погоріла» на хабарі, в лікарні. Запобіжний захід їй не обирають

Середа, 26 липня 2023 15:58
Людмилі Марченко не обирають запобіжний захід, бо вона, вагітна та перебуває у лікарні.

 

За словами анонімних джерел видання «Українська правда», слідство має документи, що вона перебуває на стаціонарному лікуванні в медзакладі.

Раніше речниця фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук зазначала, що Марченко перебуває на восьмому місяці вагітності і готується до народження дитини. Як повідомляє видання "Українська правда", підозра Марченко також вручалась вже у лікарні.

Стосовно іншої фігурантки справи – помічниці нардепки Анастасії Колесник – раніше Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід у вигляді застави в 53 680 гривень, яку за неї успішно внесли.

Як вже повідомляв раніше сайт «Тернополяни», 11 липня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру депутатці Верховної Ради з фракції "Слуга народу" Людмилі Марченко та її помічниці. Жінок звинувачують у тому, що за хабар 2800 доларів вони допомагали чоловіку незаконно виїхати за кордон.

Згодом НАБУ оприлюднило частину доказів, зокрема розмови фігурантів, де обговорюються деталі махінації. Зафіксовано на відео і сам момент передачі грошей помічницею нардепці та як Людмила Марченко намагалась позбутися речових доказів, викинувши долари за паркан свого подвір’я.

Народну обраницю виключили з партії "Слуга народу", керівник фракції СН Давид Арахамія у своєму Telegram-каналі повідомив, що членство Марченко у фракції "Слуга народу" призупинено. Рішення про її виключення прийматимуть на найближчому засіданні фракції.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар