Читайте нас в соціальних мережах

У вічність відійшов ексдепутат, заступник голови обласної організації ОУН, засновник ВО «Свобода» на Чортківщині

Вівторок, 18 липня 2023 13:14
Перестало битися серце відомого громадського діяча з Тернопільщини.

Не стало одного з засновників ВО «Свобода» на Чортківщині, депутата двох скликань Чортківської міської ради та двох скликань Чортківської районної ради, заступника голови Тернопільської обласної організації ОУН, педагога, поета-пісняра, громадського діяча Михайла Кота. Про це повідомили у Тернопільській обласній організації ВО «Свобода».

Михайло Кіт помер у ніч на 18 липня. Йому назавжди буде 85 років.

Родом він із Німстова Любачівського району, що в Польщі. Восени 1945-му року спільно з батьками його депортували на Тернопільщину. Закінчив середню школу, а відтак – Львівську республіканську школу кіномеханіків, Кам’янець-Подільський педагогічний інститут, нині – національний університет. Від 1976-го КДБ переслідувало Михайла Кота за антирадянську агітацію і «спробу створити підпільну організацію для боротьби з радянською владою». Йому пропонували співпрацю, але не продався, до останнього подиху був вірний Україні, жив нею та задля неї.

Через свою непокірність та проукраїнські погляди був двічі звільнений з роботи, але через суд домігся поновлення на посаді.

Очолював Чортківську районну організацію Товариства сприяння обороні України, Чортківську районну організацію ОУН, займався громадсько-політичною роботою з виховання молоді.

Друкувався у часописах «Українське слово», «Ідеаліст» і в ряді місцевих видань. Автор майже півсотні пісень. Чимало з них присвячені саме Чорткову.

Співчуття рідним та близьким…

Вічна пам’ять!

Читайте також: На Дністрі шукають 16-річного юнака, який зник під водою, його друзів – врятували (ФОТО)

Якою буде погода у найближчі дні на Тернопільщині

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ