Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі помер заслужений діяч науки і техніки України Микола Барна

Четвер, 13 липня 2023 19:00
Сьогодні, 13 липня, помер український вчений-біолог, ботанік, доктор біологічних наук, професор Микола Барна.

На сторінці педагогічного університету у Фейсбук пишуть, про смерть 85-річного відомого українського вченого-ботаніка, академіка Академії наук Вищої школи України, дійсного члена (академік) Української Екологічної Академії наук, відмінника освіти України, відмінника охорони природи України, почесного члена Українського ботанічного товариства, заслужений діяч науки і техніки України, стипендіат Кабінету міністрів України, доктор біологічних наук, професор кафедри ботаніки та зоології Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка - Миколи Барни.

"Життя Миколи Миколайовича з серпня 1971 року було тісно та нерозривно пов’язане з Тернопільським педагогічним вишем, з його природничим, а нині хіміко-біологічним факультетом, деканом якого він був упродовж 16 років. Увесь свій організаторський хист, усі свої знання, вміння, творчий запал своєї широкої душі Микола Миколайович більше 50-ти років віддав служінню улюбленій справі, рідному колективу, студентській молоді. Висококваліфікований педагог, вмілий організатор навчально-виховного процесу та підготовки педагогічних кадрів вищої кваліфікації, всебічно обдарована та глибоко мисляча людина, Людина з великої літери, патріот України і Лемківщини", - йдеться у дописі ТНПУ. 

Панахида відбудеться завтра 14 липня о 19.00 год у Будинку печалі за адресою вул. Микулинецька, 27, м. Тернопіль. Похорон – 15 липня о 10.00 год. за цією ж адресою.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар