Читайте нас в соціальних мережах

Адвокати Головка вказали на фатальну помилку НАБУ, яка стала серйозною перепоною для ВАКС при розгляді запобіжного заходу

Середа, 28 червня 2023 21:48
захисники Михайла Головка захисники Михайла Головка
Після обрання запобіжного заходу для голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка у вигляді тримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 805 тисяч 202 гривні, захисники чиновника висловили свою позицію. 

Адвокати Михайла Головка опублікували цілий список недопрацювань НАБУ через які ВАКС і не міг призначити для Михайла Головка більшу суму застави чи суворіше покарання. 

За словами захисників - Костянтина Глоби, Олександра Тананакіна та Євгена Бовкуна, НАБУ у цій справі допустилися фатальної помилки. 

"У справі відсутні докази висунення вимоги надання неправомірної вигоди Головко М. Й. Натомість, суб’єкт приватного сектору цілеспрямовано пішов на співробітництво з НАБУ, будучи повідомленим про заборону провокування вчинення злочину. Даний суб’єкт у комунікації iз третіми особами системно створював необхідність затягування в комунікацію Головко М.Й. Паралельно, даний суб’єкт сам активно ініціював з Головко М.Й. більше 100 зустрічей. При цьому сам Головко М. Й. жодної зустрічі не ініціював і вимог не висував, - йдеться у дописі адвокатів. -  На зустрічах обговорювали законну господарську діяльність та організацію волонтерства, а саме: передачу грошей, купівлю автомобілів, бронежилетів та багато іншого, що зафіксовано в матеріалах. Поряд із цим, суб’єкт приватного сектору своїми діями створив у комунікації з третіми особами враження, що Головко М. Й. причетний до певних незаконних дій, пов’язаних із вимаганням неправомірної вигоди".

За словами захисників, після створення всіх описаних обставин, суб’єкт приватного сектору під виглядом передачі волонтерської допомоги, сам ініціював зустріч із Головком та спровокував передачу грошових коштів під створену провокацію із третіми особами.

В результаті: обрано запобіжний захід і зменшено розмір застави з 13 млн. до 800 тис.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #4 Правда 29.06.2023, 15:41
Звідки гроші в простого чиновника на таких дорогих адвокатів, а те що адвокат найде щось- це факт. А може дивимось на другу сторону медалі, для чого лізти в болото якщо ти в білих шкарпетках і диму без вогню не буває і сто відсотків є факт так як керівник такого підприємства просто так би не опустився до такого вчинку.
Скарга
0 #3 Олександра 29.06.2023, 12:46
А ви ніколи не чули, що адвокат це професія, а не баба з базару? В них робота така захищати клієнта, чи це потерпіла сторона чи вбивця. Але кому то поясниш... ярлики готові для всіх
Скарга
0 #2 Григорій 29.06.2023, 11:22
Скільки ж заплатили цим перевертням, які називають себе адвокатами?
Скарга
+1 #1 Тетяна 28.06.2023, 22:31
Та вже все схвачено. Це ж не перший раз схема
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ