Читайте нас в соціальних мережах

Персональні дані тероборонівців з Тернополя потрапили до російських пропагандистів

Середа, 14 червня 2023 10:52
Працівник правоохоронного органу з Тернопільщини незаконно збирав інформацію про добровольців Сил територіальної оборони ЗСУ.

Як повідомили у ДБР, особисті дані членів тернопільської тероборони були оприлюднені на одному з російських пропагандистських ресурсів.

Під час розслідування витоку інформації з’ясувалося, що один із місцевих правоохоронців незаконно збирав з доступних йому баз даних інформацію про учасників територіальної оборони в Тернопільській області.

"Фігурант систематизував та зберігав імена тероборонівців, дати їх народження, місце реєстрації та проживання, наявність у власності рухомого та нерухомого майна, вогнепальної зброї та спецзасобів, контактні номери телефонів родичів", – зазначили у Державному бюро розслідувань.

За даними ДБР, чоловік пересилав ці дані іншому правоохоронцю незахищеними каналами зв’язку. Таким чином, конфіденційна інформація могла опинитися у ворога.

Наразі слідство встановлює, навіщо він збирав персональні дані тероборонівців та як вони потрапили до російських пропагандистів.

Правоохоронцю повідомили про підозру в незаконному збиранні, зберіганні, використанні та поширенні конфіденційної інформації (ч. 1, 2 ст. 182 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #1 Григорій 14.06.2023, 12:07
Скільки зрадників в Україніі! Це жах! Одні тікають до Польщі, мов пацюки, інші співають рашистам осанну у церквах, а деякі ідуть до лав ЛНР і ДНР.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ