Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі викрили російського агента

Субота, 03 червня 2023 18:40
Служба безпеки викрила ще 7 інтернет-агентів рф, які поширювали кремлівську пропаганду у соцмережах.

Вони брали матеріали з російських інтернет-ресурсів і використовували їх для розхитування суспільно-політичної обстановки в різних регіонах України.

Одного з ворожих агітаторів затримали у Тернополі. Він дискредитував українських захисників, що захищали Маріуполь.

"При цьому фігурант був учасником низки громадських об’єднань та ініціатив, пов’язаних з колаборантом Стремоусовим та лідером фейкового "народовладдя" Балахніним", повідомили в СБУ.

У Києві викрили жительку міста, яка на власній сторінці в забороненій соцмережі "Одноклассники" регулярно виправдовувала збройну агресію рф проти України. Також вона публікувала заклики до захоплення органів влади нашої держави та зміни кордону. Наразі їй повідомлено про підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу.

На Сумщині СБУ заблокувала пропагандистську діяльність мешканця обласного центру. Він розміщував у "Фейсбуці" наративи кремля про нібито "громадянську війну" в Україні та героїзував терориста Захарченка.

На Дніпропетровщині затримали трьох ворожих поплічників, які підтримували війну проти України та закликали до співпраці з російськими окупантами. Крім того, один із зловмисників публікував дописи, в яких поширював фейки про вище військово-політичне керівництво нашої держави і вихваляв очільників кремля.

На Миколаївщині спецпризначенці викрили директора місцевого підприємства, який в "Одноклассниках" закликав до захоплення території України. За даними слідства, фігурант є уродженцем Макіївки Донецької області. Після тимчасової окупації міста він підтримував зв’язок з місцевими колаборантами.

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, днями на Рівненщині затримали білоруського шпигуна.

photo_2023-06-03_11-55-43.jpg

photo_2023-06-03_11-55-43_2.jpg


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ