Читайте нас в соціальних мережах

За місяць сонячні панелі у поліклініці Тернопільщини зекономили 27 тисяч гривень

П'ятниця, 02 червня 2023 18:30
фото ілюстративне фото ілюстративне
Завдяки встановленню сонячних панелей на одному із медичних закладів Тернопільщини, поліклініці за місяць вдалося зекономити 27 тисяч гривень. 

Дахова мережева сонячна електростанція потужністю 21 кВт, що встановлена на даху Чортківської комунальної стоматологічної поліклініки, вже дала перші проміжні результати. З 20 квітня по 31 травня електростанція зекономила для лікарні 3908 кВт електроенергії, що у грошовому еквіваленті становить майже 27 тисяч гривень (вартість кВт – 6,82 грн).

Уся вироблена електроенергія використовується для потреб будівель Чортківської центральної міської лікарні.

56 сонячних панелей вартістю мільйон гривень вдалось отримати абсолютно безкоштовно завдяки співпраці КП АМЕР Чортківcької громади із міжнародними донорами.

Дах стоматполіклініки обрали невипадково, адже він має найкращі параметри для розміщення панелей: кут нахилу скатної покрівлі становить 25 градусів та має орієнтацію на південь.

Очікувана річна генерація понад 22 000 кВт*год. дозволить зменшити витрати на електроенергію в умовах складної ситуації в країні, і відповідно – бюджетне навантаження на оплату енергоносіїв.

Немає опису світлини.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар