Читайте нас в соціальних мережах

Мобілізація в Україні: кому з тернополян не вручать повістку у військомат

Понеділок, 08 травня 2023 19:30
Адвокат розповів, якій категорії українців не варто боятися масового вручення повісток через загальну мобілізацію.

Про це Ростислав Кравець розповів у своєму YouTube-каналі 5 травня.

За його словами, насамперед потрібно поводитися ввічливо з тими, хто потенційно може вручити вам повістку і не вестись на різні провокації.

Також кожен військовозобов'язаний повинен знати свої права, щоб не потрапити в незручну ситуацію з неприємними наслідками.

"Якщо ви не досягли 27 років, вам взагалі переживати нема за що. І взагалі влаштовувати якісь там бійки, суперечки, доводити нічого. Хочуть вручити повістку — будь ласка, нехай вручають", каже Ростислав Кравець.

Якщо людина починає ухилятися від вручення повістки, і це вже доведено багатьма випадками, як зазначає адвокат, проти українця можуть скласти протокол та оштрафувати. Його пізніше можна оскаржити у суді.

При цьому тут є важливий нюанс — оскаржити це рішення в суді можуть лише люди до 27 років, які не служили в армії, оскільки строкову службу в Україні на період воєнного стану скасовано.

Цю категорію можуть мобілізувати лише за їхньою згодою — добровільно. При цьому Ростислав Кравець додав, що територіальні центри комплектування не можуть затримувати людей — це право є виключно у Нацполіції.

"Якщо вони хочуть — будь ласка, нехай порушують кримінальну справу, викликають поліцію, яка складе протокол, що вас викрали спочатку, а потім уже складатиме протокол щодо того, що ви щось там не хочете робити", заявив Ростислав Кравець.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ