Читайте нас в соціальних мережах

Повідомили, чи відбудеться цього року традиційна хода випускників у Тернополі

Субота, 06 травня 2023 09:35
Ходи випускників у Тернополі цьогоріч не буде.

Про це розповіла начальниця управління освіти і науки ТМР Ольга Похиляк, пише "20 хвилин".

Навчальний рік на Тернопільщині триматиме орієнтовно до 1-16 червня, каже головна освітянка області. В якому форматі проходитиме "Останній дзвоник" та випускний у школах – рішення самостійно прийматимуть у громадах.

– Чи це буде велике дійство, чи просто урочиста лінійка – громади вирішуватимуть самі, але хочу нагадати: ми живемо в період війни, тому треба пам’ятати, що урочиста лінійка має бути короткотривалою і пріоритетно для 11 класів, щоб не було скупчення людей, – зазначила Ольга Хома.

Рішення щодо проведення останнього дзвоника у Тернопільській громаді кожен навчальний заклад також прийматиме окремо.

– Урочистості у закладах освіти Тернопільської громади проведуть з дотриманням усіх заходів безпеки, – наголосила заступниця начальниці управління освіти та науки міськради Ірина Сум. – Поки що дата чітко не визначена. Документи, свідоцтва про повну загальну середню освіту, друкують у Києві. Коли вони будуть в нас, тоді можна говорити про вручення.

Навчальні заняття у Тернополі та селах, які належать до громади, завершаться 1 червня, тому свято "Останнього дзвоника" відбудеться 1-2 червня.

Кількість цьогорічних випускників у Тернопільській громаді – 1 513. Їх на три менше, аніж торік. Загалом на Тернопільщині їх 5 538.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ