Читайте нас в соціальних мережах

Депутати Тернопільської обласної ради провели виїзне засідання у Почаївській Лаврі (фото)

Середа, 26 квітня 2023 20:12
Сьогодні, 26 квітня, депутати Тернопільської обласної ради зайшли на територію Почаївської Лаври. 

Про візит розповів голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. 

"Робоча група, створена за моїм розпорядженням для вивчення правомірності використання комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської Лаври сьогодні провела третє, виїзне, засідання у Почаєві. У ньому взяли участь депутати Тернопільської обласної ради, представники її апарату, військової адміністрації, Почаївської міської ради та Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника", - відзначив Михайло Головко. 

Члени робочої групи оглянули територію, наочно зафіксували ряд порушень, які є юридичними підставами для дострокового розірвання угоди користування Лаврою російськими орендарями, та внесли ряд пропозицій для пришвидшення цього процесу. 

Зокрема, представники комісії вирішили об'єднати зусилля місцевої робочої групи із робочою групою, створеною Кабінетом Міністрів, зокрема Міністерством Культури, включити їх представників в нашу групу, зробити спільне виїзне засідання, звернутися до ОВА з пропозицією ініціювати позови до суду, щоб за його рішенням перейменувати "Українську Православну Церкву" на "Російську Православну Церкву в Україні" (адже, згідно з висновками експертної комісії, вона є філією московської церкви);

Також йшлося про те, щоб звернутися до громад області з вимогами розірвати угоди оренди земельних ділянок парафіями московської церкв та робити впевнені кроки, не чекаючи закінчення договору оренди споруд Лаври, а до негайного його розірвання.

"Отже, продовжуємо активно працювати, щоб розірвати усі відносини з московією – економічні, політичні, культурні та духовні. Не може бути в Україні жодного представництва країни-агресора. А релігія - це духовна влада, і те, що вона належить ворогу це - неприпустимо. За таких умов війна не закінчиться ніколи. Дякую всім учасникам групи за готовність працювати, вважаю, що наша робота приверне увагу центральної влади і врешті спільно поставимо остаточну крапку у безкарній пропаганді московських наративів в Україні", - відзначив Михайло Головко. 

 

 

 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ