Читайте нас в соціальних мережах

Яскравий спалах над Києвом: у NASA заявили, що вибухнув не їх супутник

Четвер, 20 квітня 2023 10:14
Близько 22:00 години 19 квітня у небі над столицею стався яскравий спалах.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що це явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA.

"Аби уникнути жертв від падінь на землю уламків – була оголошена повітряна тривога. ППО не працювала", – зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Водночас представники NASA прокоментували ВВС, що їхній супутник на той момент був на орбіті. Військові повітряних сил припускають, що це був метеорит.

Науково-популярний проєкт The Alpha Centauri, присвячений популяризації та дослідженню космонавтики, також оприлюднив дані, щоб над Києвом згорів не супутник, а метеор.

"Сьогодні дійсно в атмосферу має входити апарат NASA RHESSI, що спостерігав сонячні спалахи з 2002 по 2018 рік. Але траєкторія його падіння дуже (ДУЖЕ) далека від України", – повідомили науковці одразу після інциденту ввечері 19 квітня.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив у етері телемарафону, що атак противника на Київщині ввечері 19 квітня зафіксовано не було. Причину яскравого спалаху ще уточнюють.

"Чи це було якесь небесне тіло, чи це був якийсь уламок супутника, метеорита чи щось інше, якась інша аномалія. На то є спеціалісти, які назвуть справжню причину. Повітряні сили займаються дещо іншими речами. Ми збиваємо повітряні цілі, які атакують Україну", – наголосив він.

1

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ