Читайте нас в соціальних мережах

Незаконно отримані Тернопільською міськрадою 7 гектарів землі заказника повернули державі

П'ятниця, 07 квітня 2023 18:40
У державну власність повертають 7 га земель гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Серетський», який незаконно перебував у володінні Тернопільської  міської ради.

Зокрема, господарський суд Тернопільської області задоволив позов Тернопільської окружної прокуратури в інтересах держави про витребування землі. Участь у розгляді справи забезпечувалась прокурором Спеціалізованої екологічної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури.

«Ще до початку розгляду справи по суті на сайті Тернопільської міської ради розміщено публікацію із суб’єктивною оцінкою законності дій прокурорів у цій справі (повний текст публікації доступний за посиланням. Натомість сьогодні, за результатами розгляду суд ухвалив рішення, яким підтвердив законність підстав прокуратури для представництва інтересів держави і повернув землі заказника у власність держави», - інформують у Тернопільській обласній прокуратурі.

Нагадаємо, з державної власності незаконно вибули землі площею 7 га заказника «Серетський». Вони були передані до комунальної власності Тернопільської міської ради як землі сільськогосподарського призначення. Проте, оскільки ці ділянки є землями природно-заповідного фонду, наголошують у прокуратурі, вони мають належати державі, тож Тернопільська окружна прокуратура звернулась з позовом до суду.  

Коментарі  

0 #1 Михайло 08.04.2023, 09:41
Всім цим оборуткам із землею потрібно поставити крапку і винних притягнути до відповідальност і, а саме: -конфіскація майна і земельних ділянок:
- винних в прийнятті рішень, розпоряджень, наказів на фронт без будь яких вагань і термін 2 роки; - всіх хто незаконно отримав земельні ділянки конфіскація, а будівлі виставити на прозоро або учасникам війни, або сімям загиблих;
- все це лайно яке приймало незаконні рішення із посад;- депутати які були голосували за протиправні рішення із посад та на фронт нехай захищають накрадене, а майно їхнє конфіскувати;, це буде справедливо та по совісті і десятий запамятає перш ніж лізти в чуже.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ