Читайте нас в соціальних мережах

На водоймах Тернопільщини стартує нерестова заборона: штрафи зросли у кілька разів

П'ятниця, 31 березня 2023 09:43
1 квітня на всіх водних об'єктах Тернопільщини починає діяти весняно-літня нерестова заборона.

Про це інформує Державна екологічна інспекція.

Цей захід є необхідним, аби риба могла відновити свою популяцію. Порушникам, які нехтуватимуть забороною, загрожують штрафи. А в цьому році вони зросли у декілька разів (таблиця в кінці матеріалу).

"Нерест – це особливий та вкрай важливий період в житті водних мешканців. Це період розмноження риби. Щоб зберегти рибні запаси, щороку вводиться нерестова заборона, під час якої, риба має можливість відновити свою популяцію та зміцнити її перед наступним рибальським сезоном", – зазначили в екоінспекції.

На водосховищах і ставках, а також в корінних водах річки Дністер разом з притоками всіх порядків, нерестова заборона діятиме з 1 квітня по 10 червня, у корінних водах інших річок – по 20 травня. Крім того, до 30 червня триватиме заборона на вилов раків.

Під час нересту заборонене використання човнів у визначених місцях, промислове рибальство, здійснення підводного полювання, проведення змагань зі спортивного рибальства.

Одна людина за добу може ловити 3 кг риби і одну особину будь-якої маси у мінімально дозволених для добування розмірах видів водних біоресурсів.

Вилов повинен здійснюватися гачковими знаряддями добування з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, на яких дозволено здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

З переліком рибогосподарських водних об’єктів, у яких дозволено любительський і спортивний вилов риби та інших водних біоресурсів у нерестовий період, можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, що цього року в Україні вперше ввели заборону на вилов щуки. Вона діятиме на 31 березня 2023 року.

338117741_575954281163150_9180426905792499913_n.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ