Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни можуть збирати березовий сік лише на присадибних ділянках, проте мають змогу купити його у лісників

Четвер, 30 березня 2023 21:00
Лісники вкотре повідомили, що збирати березовий сік у лісах та парках - заборонено. 

"Сезон березового соку розпочався. Однак заготовляти його можна не всюди і не всім. Українці можуть збирати березовий сік лише на своїх присадибних ділянках. Робити це у лісах, парках чи скверах – заборонено. Адже може призвести до припинення росту дерева та його знищення. Порушникам загрожує штраф. При цьому той, хто хоче заготовляти сік, повинен отримати спеціальний дозвіл – лісовий квиток", - відзначила Ольга Ржепянська, комунікаційниця Подільського лісового офісу.

Такий документ дає право для добування соку у чітко відведених місцях та з дотриманням встановлених правил заготівлі. При цьому варто дотримуватися зазначеного ліміту, зважати на вік дерева, його розмір та стан. На тих, хто порушить заборону, може чекати покарання згідно зі ст. 70 КупАП.

Лікарі стверджують, що склад березового соку - це унікальна вітамінна бомба. Він збагачений калієм, натрієм, магнієм, кальцієм, залізом, в складі містить вітаміни B12 і B1.

"Якщо хочете посмакувати березовим соком, лісівники уже заготовили його для вас. Екологічно-чистий продукт можна придбати в Подільському лісовому інтернет-магазині https://kmlisshop.org.ua/", - зауважила Ольга Ржепянська.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ