Читайте нас в соціальних мережах

У Бучачі розгорівся скандал з приводу ліквідації двох дитсадків 

Четвер, 30 березня 2023 09:44
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
У Бучацькій міськраді подали проект-рішення про ліквідацію дитячих садочків "Дзвіночок" і "Теремок".

Один з дошкільних закладів відвідує мало дітей, тому їх вирішили об'єднати. Про це заявив голова громади Віталій Фреяк.

У приводу цього у мережі почали точитися бурхливі дискусії. На невдоволення людей мер відповів, що "не треба розганяти зраду" та звинуватив у продажі комунальної власності попередню владу.

Колишній міський голова Бучача Йосиф Мосціпан виступив проти закриття дитсадка. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Свою позицію по питанню ліквідації дитсадків до цього часу ніде не озвучував, але тепер заявляю, що я проти будь-якої ліквідації, закриття і не тільки дитсадків, бо це шлях в минуле, назад. Я є прихильником нового будівництва, реконструкції, відкриття і відновлення тих чи інших закладів", – зазначив Мосціпан .

Також він відповів на закиди нинішнього мера про те, що ніби то він "продав" приміщення, де зараз розташований магазин "Копійочка".

"Є також не зрозумілим "приклеєне" до цієї теми питання приватизації приміщення комунальної власності і вислів "попередній мер продав". Дуже погано, що за два з половиною роки роботи в міській раді В.Й. Фреяк не вивчив законодавства з питань приватизації об’єктів комунальної власності.

Тому змушений пояснити, що приватизація об’єктів комунальної власності не входить до компетенції міського голови. Рішення про приватизацію і метод її проведення приймає сесія міської ради шляхом голосування депутатами. Сам метод приватизації – аукціон проводить організація яка має відповідний дозвіл – ліцензію. Такого дозволу в колишньому Бучацькому районі не мав ніхто", – додав колишній міський голова.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ