Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі судять колаборантку з Почаєва (відео)

Середа, 29 березня 2023 18:16
фото "Файного міста" фото "Файного міста"
Сьогодні, 29 березня, у Тернопільському міськрайонному суді розпочали розгляд справи щодо жительки Почаєва Ольги Ткачук. 

Жінку звинувачують - за ч. 1 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України - публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України або публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та/або дій держави-агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави-агресора, до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями та/або окупаційною адміністрацією держави-агресора, до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України  та виправдовування і визнання правомірною збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2) слід відмежовувати від злочину, передбаченого ст. 436 КК («Пропаганда війни») у формі публічних закликів до агресивної війни або до розв’язування воєнного конфлікту.

У суді було наведено докази, що Ольга Ткачук створила у Фейсбук сторінку свого чоловіка, з якої активно поширювана дописи про російських політиків та пропагандистів. 

"Я не визнаю себе винною. Це моя особиста точка зору. Я не вбачаю в своїх діях кримінальне правопорушення. Нікого ні до чого не закликала, я не маю на те морального права", – зауважувала жінка.

В кінці засідання суддя Любомир Базан питав жінку, чи розуміє вона, в чому її обвинувачують, на що жінка казала, що ні, адже вона не вбачає кримінального злочину.

Відтак наступний суд буде 27 квітня, пише "Файне місто". 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар