Читайте нас в соціальних мережах

Прокуратура оскаржуватиме вирок трьом підліткам, які зґвалтували 14-річну дівчинку на Закарпатті

Понеділок, 27 березня 2023 11:06
На Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчинку.

Як повідомив у Facebook Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець, неповнолітні хлопці з села Верхні Ворота заманили свою подругу на подвір’я одного з них, а потім затягнули в підвал.

Один з підлітків вдарив дівчинку, а потім по черзі вони її зґвалтували. Усі дії, що вчиняли, хлопці знімали на відео з метою шантажу. Пізніше запис було завантажене в інтернет та продемонстроване однокласникам в школі.

Подія трапилася ще влітку 2021 року, втім суд виніс вирок по справі лише зараз.

За словами Дмитра Лубінця, спочатку суддя Воловецького районного суду присудила хлопцям по п’ять років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши усім трьом іспитовий термін на два роки. Суд виніс вирок по ст. 153 (сексуальне насильство, без проникнення), а не 152-й статті (зґвалтування).

"Як з’ясувалося, права дівчини під час судового процесу були грубо порушені – він відбувався за участі адвоката з Центру правової допомоги, інтереси в суді представляла служба захисту дітей місцевої сільради. І ця ж сама служба захисту дітей дала ґвалтівникам позитивні характеристики", – зазначив уповноважений.

У Генеральній прокуратурі повідомили, що вирок, який винесли 16 березня, будуть оскаржувати.

"Органи прокуратури вживатимуть всіх заходів для захисту прав постраждалої особи та забезпечення справедливого і невідворотного покарання винних у вчиненні злочину", – інформують в Офісі Генерального прокурора.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ