Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільський медуніверситет змусив випускницю повернути 182 000 гривень

Понеділок, 06 березня 2023 21:27
182 тис. грн відсудив у своєї випускниці Тернопільський мед університет. Та все тому, що вона не захотіла пройти інтернатуру та відпрацювати три роки.

 

Дівчина вступила до мед університету у 2013-му році. Тоді ж вона уклала угоду з університетом, яка передбачала, що після завершення навчання студентка повинна пройти інтернатуру, а після цього – відпрацювати у медзакладі за направленням не менше трьох років.

«Вже у 2019-му році її відправили працювати у тернопільський Центр екстреної медичної допомоги на посаду лікарки з медицини невідкладних станів. Втім, згодом медзаклад повідомив університет, що спеціалістка на роботу не приходила, а усно пояснила це тим, що «не бажає продовжувати проходження заочного циклу інтернатури». Тож дівчину звільнили», - йдеться у матеріалах справи.

Далі державний медуніверситет імені Горбачевського подав позов до суду, вимагаючи, аби екс-студентка повернула витрачені на її навчання гроші. Позов було задоволено – з випускниці постановили стягнути 182 тис. грн та ще 2,2 тис. грн судового збору.

Рішення щене набрало законної сили. Сторони мають можливість оскаржити його в апеляційному суді.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ