Читайте нас в соціальних мережах

Студент з Тернополя спільно з німецьким оркестром виступив на концерті солідарності з українським народом

Середа, 01 березня 2023 20:00
Дуйсбурзька філармонія (Німеччина) зорганізувала концерт «Солідарність з Україною», на який запросила Молодіжний симфонічний оркестр України.

Разом із філармонійним оркестром виступали молоді українські музиканти. Серед них – Владислав Супрунюк, студент Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької.

"На концерті, який зібрав повний зал філармонії, звучали твори Бориса Лятошинського, Пауля Гіндеміта, Віталія Губаренка, Антоніна Дворжака. «Ми грали за Україну! Ми молилися за мир в Україні і усьому світі! Україна сильна і ми переможемо", — написала після концерту диригентка і засновниця молодіжного оркестру Оксана Линів.

Влад Супрунюк – скрипаль, навчається IV курсі на відділі «Оркестрові струнні інструменти» у класі викладачки, заслуженої артистки України Надії Яцюк. Переможець багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Виборов право бути учасником Молодіжного симфонічного оркестру України.

У 2022-му оркестр активно включився у культурний фронт. Упродовж літа та осені Молодіжний оркестр України виступав у багатьох містах Німеччини, Швейцарії, Франції, презентуючи українське мистецтво та збираючи кошти для наших захисників, постраждалого мирного населення, дітей.

«Ми виступали на найвідоміших сценах Берліна, Кьольна, Ганновера, Мюнхена та інших міст Німеччини. Виступали у Швейцарії та Парижі. Це були і спільні концерти із знаними оркестрами та хорами цих країн, і наші сольні. На усіх виступах – аншлаг і щира підтримка нашої держави. Так було і на концерті солідарності з Україною у Дуйсбурзі. Емоції переповнювали – і гордість, і віра у нашу перемогу», розповів Влад Супрунюк.

Додати коментар