Читайте нас в соціальних мережах

Допомогла рушниця від волонтерів: бійці з Тернопільщини приземлили ворожий дрон із бойовою гранатою (фото)

Середа, 22 лютого 2023 18:30
Військові 105-ої окремої бригади територіальної оборони ЗСУ розповіли, як їм вдалося успішно збити ворожий російський дрон з бойовою гранатою. 

Як з'ясувалося, допомогла антидронова рушниця, яку придбали волонтери та передали бійцям на передову.

За словами організаторів збору,ціна антидронової рушниці на сьогодні складає близько 15 тисяч євро, доставили її з Європи за допомогою фірми яка спеціалізується на подібному типі обладнання.

Самі ж тероборонівці кажуть, що тільки вчора її доставили волонтери, а вже збили ворожий дрон.

"Дана зброя допомагає знешкоджувати, або відганяти ворожі дрони, які роблять розвідку і завдають шкоди скиданням гранат. Вони літають тут дуже часто, практично цілодобово. Так само і цей прилетів на нашу позицію, щоб скинути бойову гранату. Але завдяки прицільній роботі нашого оператора та помічника, дрон втратив керування та почав сідати. Зрештою завис на дереві із гранатою в режимі "скидання". Наші хлопці дрон зняли, знешкодили боєприпас. Таким чином вдалося зберегти життя побратимам, - розповів військовослужбовець підрозділу на псевдо "Міраж". -  Бажаю їх операторам частіше робити помилки та всіляко нехтувати правилами поводження з вибуховими пристроями, можливо тоді нам буде менше роботи".

На фото збитий ворожий дрон Mavic-3 споряджений бойовою гранатою РГД-5.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ