Читайте нас в соціальних мережах

У Тернопільському ТЦК відреагували на скандал щодо воїна Богдана Покітка – мобілізованого на вірну смерть

Неділя, 19 лютого 2023 17:43
Історія про смерть 33-річного тернополянина Богдана Покітка, якого без підготовки відправили на фронт, викликала чималий резонанс не лише на Тернопіллі, а й в Україні.

 

Читайте детальніше про це: Мобілізували без досвіду на вірну смерть: скандал через загибель воїна з Тернополя (ВІДЕО)

Після шквалу негативних коментарів людей і звернень до вищих державних, на загибель захисника відреагували у Тернопільському обласному ТЦК СП.

У повідомленні йшлося, що командування та особовий склад територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Тернопільської області приносить щирі співчуття рідним та близьким загиблого солдата Богдана Покітка, який проходив службу в Тернопільському міському ТЦК СП та був частиною їхнього колективу.

«Щодо призову солдата Б. ПОКІТКА можемо повідомити, що відповідно до медичної комісії та уточнення даних ПОКІТКО Богдан був визнаний таким, що придатний проходити військову службу в лавах Збройних Сил України та був призваний на військову службу по мобілізації до Тернопільського об`єднаного міського ТЦК СП на одну із посад в роту охорони. 12 лютого солдата ПОКІТКА Богдана було переведено до нового місця проходження служби, де він загинув внаслідок бойових дій 16 лютого 2023 року», - зазначили у ТЦК СП.

Окрім цього у Тернопільському ОМТЦК наголосили, що призначено службову перевірку, за результатами якої буде встановлено осіб, які відповідали за підготовку та навчання особового складу.

«Такий випадок, який стався з солдатом Б. ПОКІТКОМ, не є системним. Командування військових частин бойового складу приділяє велику увагу навченості воїнів, оскільки це запорука збереження їх життя і життя тих, хто поруч, - підкреслили у ТЦК СП. – Ми схиляємо голови перед світлою пам`яттю кожного воїна, який загинув обороняючи нашу землю та здобуваючи нашу перемогу!».

Результати перевірки обіцяють оголосити громадськості у найближчі дні.

 

e63d151a6ee76d8dd2d2ccebbea958ec_M.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ