Читайте нас в соціальних мережах

Смертей в рази більше, руйнування масштабні, техніки і рук не вистачає, - тернополянка, яка живе у Туреччині

Вівторок, 07 лютого 2023 09:32
AP Photo/Ghaith Alsayed, Khalil Hamra, Mustafa Karali, Ghaith Alsayed, Omar Sanadiki AP Photo/Ghaith Alsayed, Khalil Hamra, Mustafa Karali, Ghaith Alsayed, Omar Sanadiki
Тернополянка Інна Тинська (Гюнай), яка зараз проживає у Туреччині розповіла "Тернополянам", як країна переживає наслідки землетрусу, що зараз відбувається у постраждалих містах та як реагують місцеві жителі. 

"Це велике горе для країни. Люди налякані. Схожа трагедія трапилася в 90-их у Стамбулі, тому більшість навіть спали в одязі та із зібраними речами на всякий випадок. Втрати масштабні,ніхто не вірить в цифри, що озвучуються. Смертей в рази більше", - відзначила Інна Тинська (Гюнай).

За словами Інни, місцеві жителі мобілізувалися і кожен допомагає тим, чим може. 

"Люди збирають допомогу у постраждалі райони, всі оперативно згуртувалися: мерія, бізнес, некомерційні організації, навчальні заклади, - каже жінка.Наша громада тут миттєво відреагувала на події. На період трауру, який триватиме цілий тиждень, зупинили протести проти окупантів в центрі міста та взялися за збір допомоги постраждалим".

Як відзначила тернополянка, у країна на тиждень оголошено траур та є запит на міжнародну допомогу. 

"Руйнування масштабні, техніки і рук не вистачає. Оголошено 4 рівень небезпеки, тобто є запит на міжнародну допомогу. Самий Стамбул засніжило, що вже створює перешкоди для транспорту. Літаки не літали 2 дня, що ускладнило сполучення із постраждалими районами", - наголосила Інна Тинська (Гюнай).

329044004 901359687570271 1853925222673655182 n

Нагадаємо, вчора "Тернополяни" писали про серію масштабних землетрусів у Туреччині та Сирії. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ