Читайте нас в соціальних мережах

Підйом захворюваності на COVID-19 прогнозують до кінця лютого

Понеділок, 30 січня 2023 17:00
У МОЗ прогнозують збільшення кількості хворих на коронавірус в Україні до кінця наступного місяця.

 

 За словами заступника міністра охорони здоров’я - головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, за тиждень було зафіксовано майже 3 100 випадків COVID-19, що на 14% більше, ніж тиждень перед тим.

 «Якщо подивитися по основних показниках, то вони зараз відносно спокійні, стабільні. Ми зараз спостерігаємо поступове збільшення кількості нових випадків інфікування COVID-19. Це пов'язано з певними сезонними елементами. Такий підйом захворюваності у нас буде спостерігатися майже до середини, а може й до кінця лютого», -каже Ігор Кузін.

А от вже починаючи з травня, фіксуватимуться перші ознаки спадання. Така сезонність спостерігалася під час усіх минулих хвиль й в цілому повторюється й у цьому році.

До слова, в Україні почали фіксувати трішки більші рівні та показники захворюваності серед дітей.

«За минулий тиждень 267 випадків захворювання на COVID-19 було зареєстровано серед дитячого населення. Діти так само важко можуть переносити COVID-19», - розповів Ігор Кузін.

Кількість померлих за звітний період становить 42 людини. Усі ці люди мали ускладнення, які були пов'язані з короновірусною інфекцією. Понад 80% серед померлих – це люди віком 60+.

Спостерігається також і невеличке зростання кількості госпіталізованих осіб, але ця цифра тримається на майже стабільному рівні - 2 400- 2 500 випадків впродовж одного тижня.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ