Читайте нас в соціальних мережах

Зміни військового обліку: чи мають тернополяни право відмовитись від повістки (відео)

П'ятниця, 27 січня 2023 11:03
Згідно з прийнятими правилами військового обліку від 30 грудня минулого року, тепер усім військовозобов’язаним повинні вручати повістки нового зразка.

Вони відрізняються від попередніх кількома пунктами, йдеться в сюжеті "Тернопіль 1".

За словами начальника Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковника Ігоря Гусєва, перша відмінність полягає у назві. Тепер замість військових комісаріатів – територіальні центри.

По-друге, збільшили перелік документів, які людина має принести в центр комплектування для уточнення своїх даних. До паспорта, військового квитка і приписного додали ще ідентифікаційний номер.

Також у повістці нового зразка зазначили про законодавчу відповідальність військовозобов’язаного, якщо без поважних причин він не з’явиться у пункт.

"В минулому формулюванні було чітко вказано, що якщо людина не прибуде, то буде підлягати адміністративному покаранню. Це юридично неправильно, тому що є різні обставини. Бувають певні причини, зокрема і визначені законодавством через які людина може не прибути в територіальний центр. А зараз уже чітко деталізували, що якщо особа не з’явилася без поважних причин, то тоді вже на неї чекає відповідальність згідно вимог чинного законодавства", – відзначив Ігор Гусєв.

Зміни внесли лише у повістку первинного оповіщення. Це той документ, який вперше вручають військовозобов'язаним, щоб вони з'явилися для уточнення даних. У повістках на відправку у військові центри змін немає.

Юристи зазначають, що відмовитися від повістки громадяни не мають права, але радять уважно вивчити її перед тим, як підписувати.

Нагадаємо, Уряд затвердив нові правила військового обліку чоловіків та жінок.

1
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ