Читайте нас в соціальних мережах

Дефіцит електроенергії збільшується: на Тернопіллі можливі аварійні відключення світла

Середа, 25 січня 2023 15:21
В НЕК «Укренерго» назвали причину чому в Україні збільшується дефіцит електроенергії.

 

Як повідомляють в компанії, це сталося похолодання та пошкоджену в результаті російських ракетних і дронових атак енергоінфраструктуру.

"Остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень кільком енергоблокам теплових електростанцій. Виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання. Таким чином, до всіх обленерго доведені ліміти споживання, які діють протягом доби», - інформують в НЕК «Укренерго».

У компанії нагадали, що кожне обленерго в своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту. Перевищення лімітів призводить до ризиків створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для запобігання цьому застосовуються аварійні відключення.

До слова, за останню добу через артилерійські обстріли було пошкоджено енергетичну інфраструктуру у прифронтових районах на півдні та сході. Там, де військові дали дозвіл, тривають ремонтні роботи.

"Укренерго", виробники електроенергії та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об'єктів, уражених атаками ворога. Однак після кожної наступної атаки росіян по енергетичній інфраструктурі відновлення стає все складнішим і триває довше", - заявили в «Укренерго».

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ