Читайте нас в соціальних мережах

Мер Чорткова кличе майбутніх матусь народжувати в місцевій лікарні і пропонує доплачувати їм (відео)

Вівторок, 24 січня 2023 17:17
Цікаву ініціативу озвучив очільник Чорткова Володимир Шматько у своєму відеозверненні до громадськості. Він запропонував додаткові виплати з бюджету жінкам, які народжуватимуть у місцевому пологовому.

 

Зокрема, вчора, 23 січня, відбулась нарада міського голови Чорткова Володимира Шматька, головного лікаря Чортківської центральної міської лікарні Ростислава Шульського із колективами пологового та гінекологічних відділень, а також жіночої консультації, де підбивали підсумками минулого року, аналізували помилки та планували стратегію розвитку на майбутнє.

«У 2022-му році у пологовому відділенні народились 310 немовлят. Цього недостатньо для того, аби усі працівники отримували достойну зарплату, особливо молодший медичний персонал. Потрібно шукати шлях, як кількість пологів у нас збільшувати. Ми з лікарями обговорили проблеми і хочу запитати вас: що місцевій владі та лікарям потрібно зробити, щоб кількість пологів не зменшувалась, а збільшувалась?

Ми готуємо місцеву програму, за якою ми доплачуватимемо всім тим, хто народжуватиме в нашому пологовому відділені. І не залежить звідки буде породілля», - наголосив Володимир Шматько.

Також мер Чорткова закликав людей проводити лабораторні дослідження в місцевій лікарні, а не приватно, адже в медзакладі десятки з них можна  отримати безкоштовно. Це дозволить не скорочувати персонал.

Володимир Шматько каже, що чекає на думки громадськості з цього приводу як приватно, так і публічно, аби разом раз і назавжди подолати корупційну складову в лікарні, зокрема у пологовому та гінекологічному відділеннях, а також жіночій консультації.

Детальніше – на відео:

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ